angol nyelv kezdőknek, kiejtés, hangképzés, olvasás fonetikai jelekből

Az angol nyelv tanulás nehézségei,egy kezdő tanuló szemszögéből.A hangok olvasása fonetikai jelekből,ami segíti az angolhangok felismerését,kiejtését és a nyelvtanulást.

learn-2004905_640.png        

 

Add a Startlaphoz          mas_ng.png     lengő "N"     Ez egy sokkal öblösebben és kicsit hosszabban kiejtett "n" hang. A magyar "n" hang kiejtésekor az állkapocs zárt, a nyelv felszorul a szájpadláshoz és a kiáramló levegő az orron át távozik. A "lengő N-nél " viszont az állkapocs kissé nyitott, a nyelv hátrahajlik ,mint amikor "L" hangot akarunk kiejteni . A levegő az orron át távozik de, a hang öblösebb és hosszabban zeng mint a normál "N" hangnál. Amikor kimondjuk azt hogy, "BANG" és az "N" hangot hosszan, öblösen rezegtetjük  a "G" hang elött, akkor közelelítjük meg legjobban a "lengő"N" hangot. Tehát a száj és a nyelv úgy áll mintha "L" hangot akarnánk ejteni, de az orrunkon keresztül "N" hangot rezegtetünk.

 

mas_r.png Az angol "R"  hasonló mint a magyar R"hang.Annyiban különbözik a magyartól hogy, szűkebb szájállással és hátrább húzott nyelvel képezzük.Ettöl nem olyan pergő és inkább a torok rezeg nem a nyelv. É" hangra nyitjuk a szánkat de, az ajkak összeérnek.Szűk nyílás marad kötöttük ,mint amikor óvatosan fújunk valamit.A nyelv hegye a szájpadláshoz ér.Nem a fogak mögött rezeg, mint a magyar "R"-nél.Ha ezzel a szájállással "R"hangot próbálunk ejteni ,a hang  eleje a "V" és az"R" hang közötti lesz.De, mire a hangot kimondjuk a száj "É"-re nyílik és a nyelv leereszkedik a szájpadlásról.Az igy keletkezett üreg a hangot jellegzetesen viszhangossá teszi.                                  

   Ha csak a hangot ejtjük külön ,ilyen a szájállás.r_hang_hatulanyelv.pngAz álkapocs olyan távolságra van a felsőtől mint az ""É"-nél.De, a száj szűkebb állású.A hang végére nyilik normális "É" résre az ajak.Ettől kapja a jellegzetes angol viszhangos rezgést.

 

                      A legnehezebb hangokon túlestünk!            

                     Gyakoroljuk a megtanult hangokat!                                                                                                                                      

 

hangtalan_k.pnga "K" hangot az angolnyelvben is úgy ejtik mint, a magyarban.Az angol írás legtöbbször "C" "CK" CH" "K" betűvel jelöli.                                

hangoztatott_g.pnga"G" hangot is éppen ugyan úgy képzi, mint a magyar.Általában "G" "GH" "GU" a hang irása az angolban.

 

hangtalan_cs.pnga magyar"CS" hangunk megfelelője.Rendszerint az angol  "CH"-nak, vagy hangsúlytalan végszótagok elött "T"-nek írja.  

 

hangoztatott_z.pnga "Z" hang megfelel a magyar "Z" hangunknak.Az írása"S" vagy "Z"

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 26
Tegnapi: 102
Heti: 389
Havi: 1 444
Össz.: 1 935 245

Látogatottság növelés
Oldal: 3.mássalhangzók
angol nyelv kezdőknek, kiejtés, hangképzés, olvasás fonetikai jelekből - © 2008 - 2018 - alapfokon-angolnyelv.hupont.hu

A weblap a HuPont.hu weblapszerkesztő használatával született. Tessék, itt egy weblapszerkesztő.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: angol abc - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »