angol nyelv kezdőknek, kiejtés, hangképzés, olvasás fonetikai jelekből

Az angol nyelv tanulás nehézségei,egy kezdő tanuló szemszögéből.A hangok olvasása fonetikai jelekből,ami segíti az angolhangok felismerését,kiejtését és a nyelvtanulást.

bridge-314275_640.jpg

 

       zúzott "D"zuzott_d_betu.pngezt a hangot olyan szájállással képezzük mint, a fosztott"F"-etzuzuzott_szajallas.png közben a hangszál úgy rezeg mintha, a magyar "V" hangot mondanánk.Nem úgy mintha dúdolnánk,hanem a levegő a felső fogak és a nyelv között áramlik.Nem erőssen rezeg mint a ma

gyar "Z", csak tompán, fojtottan mint a magyar "V" hang.. Ez is egy olvasztott hang.Attól függ hogy a magyar fül, inkább"V"-nek,"Z"-nek vagy"D"hallja hogy milyen hangokkal ejtjük együtt.Attól is másképp halljuk hogy ,a szó elején vagy végén, hangsúlyos vagy hansúlytalan szótagban szerepel.Ugyan úgy mint a magyar "Dárda" szóban az első"D" erőssebb, keményebb"D", mint a szó végén lévő "D".

Hangsúlyos szótagban inkább "D"-re hasonlít.Hangsúlytalanban pedig  inkább a "Z" hangunkra.zuzott_szaj2.png Nem rezegtettjük olyan erőssen mint a magyar "Z"-t, csak annyira mintha "V" hangot. A "V" hangnál erőssebben nyomjuk az alsóajkat a felső fogakhoz, ettől lesz tompább rezgésű.Ennél a hangnál pedig a nyelvünket nyomjuk a felső fogakhoz,csak annyira mintha a nyelvünk hegyével megnyalnánk a felső ajkunkat.Ha egymás után közvetlenül kimondjuk a magyar"V" hangunkat és az angol "zúzott D"-t, meghalljuk a különbséget és megérezzük mennyire hasonlít a képzésük.

 

     Mégis inkább a legtöbben "D" hangként értékelik.Ez a hang nem"D" és nemis "Z". olvasztott hang, egyszerre mind a kettő.

     A nyelvünket úgy szoktassuk rá erre a hangképzésre hogy,egymásután mondogassuk ezt a két szótagot,  (LA    "zúzottD"+A) .Egészen addig .míg úgy érezzük a  LAZA szóban a"Z" egy kicsit "D"is.

Koment: Nagyon nehéz volt ezt a hangot eltalálni,hasonlóan mondani.                       Sokat próbáltam és mindig inkább "Z"-re hasonlító hang sikeredett. Ez azért volt mert, csak előre toltam a nyelvemet. A nyelvnek úgy kell állnia, mint amikor magyar "NY" hangot ejtünk.A nyelv hegye kint van a fogak között, a nyelv többirésze pedig a fog mögé ,a szájpadlás felé púposodik. Ha ezzel a szájállással "Z"-t  ejtenünk, eltaláljuk az angol hangot. Egy kis gyakorlással a nyelv, a száj ,megszokja ezt a külünös hangképzést. VigyorKacsintás

                                 Add a Startlaphoz

 

A dupla"U"mas_uu.pngEzt a hangot egy furcsa magyar "V" hangként halljuk.

A hangszálat megrezditjük olyan röviden mint a magyar "U"-nál. A száj rövid U"-ra áll a hang elején. duplau_kep_eleje.pngmiközben a hangszál rezeg,"E" hangra nyílik a száj.duplau_vege.pngEttől a kettős hangréstől hogy, "U" hangból "E" hangra húzódik a száj,hangképzés közben, keletkezik a hang."U"-ra áll a száj de,nem úgy rezeg a torok mint az "U".nál.Inkább olyan mintha "U" szájállásal "V" hangot ejtenénk,miközben "E" hangra nyitjuk az ajkakat.Viszhangra emlékeztető rezgésű lesz tőle a hang, mint amikor egy husszú csőbe beszélünk.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 20
Tegnapi: 102
Heti: 383
Havi: 1 438
Össz.: 1 935 239

Látogatottság növelés
Oldal: 2.mássalhangzók
angol nyelv kezdőknek, kiejtés, hangképzés, olvasás fonetikai jelekből - © 2008 - 2018 - alapfokon-angolnyelv.hupont.hu

A weblap a HuPont.hu weblapszerkesztő használatával született. Tessék, itt egy weblapszerkesztő.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: angol abc - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »