angol nyelv kezdőknek, kiejtés, hangképzés, olvasás fonetikai jelekből

Az angol nyelv tanulás nehézségei,egy kezdő tanuló szemszögéből.A hangok olvasása fonetikai jelekből,ami segíti az angolhangok felismerését,kiejtését és a nyelvtanulást.

 logos-990390_640.jpg

 

 

    A széles hosszú "Í"leghosszabb.png  hosszu_szaj.png     hasonló a magyarhoz de, sokkal szélesebb szájréssel képezzük.Úgy mint, amikor azt modjuk "csíz".

 

 

     A rövid párja pedig arovid_i.png rövid széles "i". Ezt a hangot ugyan azzal a szájállásal képezzük mint, az előzőt,csak röviden. De, a szélesre húzott száj miatt egyszerre hallunk "É" és rövid "I" hangot. Ettől nagyon más hangzású mint a magyar megfelelője. Ha kiejtünk egy angol szót magyar 'I" hangal és utána angol széles "i"-vel meghalljuk a különbséget."E" szájréssel rövid "I" -t ejtünk.               A hang kiejtése közben "É"hangra húzódik a száj.                                                                           

 

    A hosszú  zengő "E"ejtett_e.png zárt "E"-vel mint, az elefánt. "E" hangot ejtünk, kicsit hosszabban mint a magyart. De, a hang végére gyenge , nagyon rövid  "ö"hangot ejtünk. "E" szájréssel inditjuk a hangot, a hang végére pedig a száj alap állásba ereszkedik.Ha az "E" kiejtésekor a széthúzott száj elernyed "ö"szerű hanggá alakul.l

  

 

 

 

      A széles"E"           e_rovid.pngOyan mit magyar  elefánt szavunk első betűje ,csak szélesre húzzuk a szánkat, mintha magyar "É" hangot ejtenénk."E" hangot ejtünk "É" szájállással.

 

 

      A hosszú fűzött "Ú"hoszzu.pngE hang is két másik hang összeolvasztása.Hosszan ejtsünk ki egy hosszú "Ű"-t.Most próbáljuk meg ugyan ezzel száj és torok állásal az "Ú"-t.Rezeg a torkunk mint a magyar "Ű"-nél ,de mélyebb és rezgőbb "Ú"-t ejtünk.Amikor kimondjuk az angol hosszú fűzött "Ú"-t, a mélyebb rezegtetésű "Ú" az eleje és "Ű"-vé válik mire befejezzük.Halljuk az "Ú"-t  a hang elején és az "Ű"-t a végén.Majdem "Ű"kicsi "Ú"-val az elején.Az "Ú" hangnál kicsit össze van szoritva a torkunk,az "Ű"-nél pedig kitágul.Próbáljuk meg az "Ú"-t hosszan kitartani és úgy "Ű"-vé alakitani hogy ,közben nem állunk meg.Folyamatosan rezeg a hangszálunk.Vagyis",Ú"hangra áll a száj és miközben kiejtjük,"Ű"-re csücsörítünk.Ez egy olyan hang amit"Ú"-ként ejtünk de, közben "Ű"-re csücsörítünk.Ettől kapja a hang vége, az "Ű" szerű zengést.De, nem tisztahangzású "Ű"                                                     hosszu_rezgo_u.png       

                                           u_rovid.png

     A rövid párjaa"toldott Ú" .Ez  is olvasztott hang.Az "Ó" és "U" egy hangá alakul.Úgy rezeg a torkunk mint a magyar "U"-nál, de egy méllyebb tónusú  "O"-val indul a hang, "O" szájréssel indítunk és közben  a száj összeszorul, olyan állásba mintha fütyölni akarnánk.A száj összeszorítása miatt az "O"hang "Ú" szerűvé válik. Az eleje mély "O" ami a végére "Ú"lesz.Nemis "O" és nemis"Ú"

                                            toldott_u.png

 

                                      

                                       

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 18
Tegnapi: 102
Heti: 381
Havi: 1 436
Össz.: 1 935 237

Látogatottság növelés
Oldal: 1. magánhangzók
angol nyelv kezdőknek, kiejtés, hangképzés, olvasás fonetikai jelekből - © 2008 - 2018 - alapfokon-angolnyelv.hupont.hu

A weblap a HuPont.hu weblapszerkesztő használatával született. Tessék, itt egy weblapszerkesztő.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: angol abc - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »