angol nyelv kezdőknek, kiejtés, hangképzés, olvasás fonetikai jelekből

Az angol nyelv tanulás nehézségei,egy kezdő tanuló szemszögéből.A hangok olvasása fonetikai jelekből,ami segíti az angolhangok felismerését,kiejtését és a nyelvtanulást.

  training-1848689_640_1.jpg

        

 

     Az idegennyelvűek számára állítólag egyik legnehezebben kiejthető  hang ,az angol "fosztott F"hangtalan_f_sz.pngEz a hang az én fülemnek a magyar "F" és a magyar "SZ" között van.Ha "F" hangot fújunk, a felsőfogsor és az alsóajak között kiáramló levegő adja a hangot.A"fosztott F" -nél ugyanúgy csak a nyelvünket kidugjuk a fogaink közé és enyhén a felsőhöz érintjük.A száj és arcizmok úgy maradnak mint az "F" hangnál.

 

   Nyissuk a szánkat" É"-re majd enyhén zárjuk össze, mint amikor megharapjuk a nyelvünket.Fújjuk ki a levegőt. Ne erőssen mint amikor a macskafújást utánozzuk.A levegőnek a felsőfogak és nyelv között kell áramolnia. Fontos az is hogy az arcizmok milyen állásban vannak.Ha szét húzzuk mint az "SZ" hangnál ,az nem jó.De, ha csücsörítünk mint az"S"-nél az sem jó.Az a megfelelő, ha olyan állásban van mint, az "F"-nél.Próbáljuk felváltva az"F"hang után közvetlenül kiejteni "Fosztott F"-et. Ha túl előre nyomjuk a nyelvünket ,rossz hang keletkezik.Hacsak éppen hogy a hegyét érintjük a fogakhoz ,ugyanúgy.Ha felváltva próbálgatjuk az "F" után "fosztott F"-et ejteni,,megfogjuk hallani melyik suhogás hasonlít a nyelv állásától függően, legjobban az "F" hangunkra.Ami nem "SZ" és nem "F".A kettö közötti.                                                                    Az angol használja a magyar "SZ"-nek megfelelő hangot is.Tehát, ha egy angol szót "SZ"-el ejtünk vagy "fosztott F"-el ,egész más a jelentése. Ha egy hangot rosszul ejtünk, még bunkónak is tarthanak a kiejtésünk miatt!

Ha kölön a hangot ejtjük  így áll a szájfosztott_f_hangszajallas.png

Ha pedig szóval együtt ejtjük, kevésbé tolódik ki a nyelv.               

fosztott_szoban.png      fosztott_szobanelol.png                

     A legtöbb ember magyar "sz"-ként  hallja és mondja ki ezt a hangot.Éppen olyan nagy a különbség mint a magyar "F" és a magyar "SZ között.

     

                      A hangok kiejtését itt gyakorolhatod!

                                 Add a Startlaphoz

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 12
Tegnapi: 102
Heti: 375
Havi: 1 430
Össz.: 1 935 231

Látogatottság növelés
Oldal: 1. mássalhangzók
angol nyelv kezdőknek, kiejtés, hangképzés, olvasás fonetikai jelekből - © 2008 - 2018 - alapfokon-angolnyelv.hupont.hu

A weblap a HuPont.hu weblapszerkesztő használatával született. Tessék, itt egy weblapszerkesztő.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: angol abc - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »