angol nyelv kezdőknek, kiejtés, hangképzés, olvasás fonetikai jelekből

Az angol nyelv tanulás nehézségei,egy kezdő tanuló szemszögéből.A hangok olvasása fonetikai jelekből,ami segíti az angolhangok felismerését,kiejtését és a nyelvtanulást.

 

 amazing-2178625_640.jpg

 

     "A lapos rövid o" lapos_o_betu.pngrezgo_o.png  "O' hangra áll száj és "A" hangot ejtünk.Ez szintén olvasztott hang.Egyszerre halljuk az "A" és az "O"-t. Olyan rövid hangzó mint a magyar rövid "O".

 

 

     "A hosszú úsztatott Ó"usztatott_o_betu.pngusztatott_o_kep.png hosszú "Ó ,amit "U" szájállásal ejtünk.Ez nem tér el hangzásban nagyon a magyar "Ó"-tól, de a  szűkebb "U" szájállás miatt más zengésű lesz.

 


     "Hosszú keskeny Ő"betu_hosszu_o.pngo_szaj.png "E" torkállással(egér) hoszzú "Ő" hangot ejtünk.Ez a hang olyan mint , amikor nem jut eszünkbe egy szó és "Ő" -höz hasonló hangot adunk.Az "E" és az "Ő" is egyszerre hallatszik.Mondjuk ki hosszan az "E"-t, alakitsuk "Ő"-vé ,úgy hogy közben a torok  és a nyelv ne mozdoljon el. Csak a száj csücsöritsen enyhén "Ő"-re. A hang "Ő" szerű lesz ,de a magyar "Ő"-nél mélyebb rezgésű.Olyan mély tónusú ,mint, az "E" hangunk.

 

    Az angol nyelv fontos hangja swa_leiras.png swa_betu.pngNyilt "E" (EGÉR) szájréssel rövid "Ö" hangot ejtünk.Az "E" és "Ö" is  hallatszik de, nem külön hanem egyszerre.OLVASZTOTT HANGOK=Ha "E" szájállással "Ö" hangot ejtünk összezengő hang jön létre.A magyar fülnek olyan, mintha mind a kettőt hallaná egyszerre. Szerintem az ilyen angolhangok a legnehezebbek. 

                            Ezzel az angol magánhangzók elfogytak!

Következnek a kettős magánhanzók. A mássalhangzókból 12 db van, ami eltér a magyar kiejtéstől.

                                    

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 14
Tegnapi: 102
Heti: 377
Havi: 1 432
Össz.: 1 935 233

Látogatottság növelés
Oldal: 2.magánhangzók
angol nyelv kezdőknek, kiejtés, hangképzés, olvasás fonetikai jelekből - © 2008 - 2018 - alapfokon-angolnyelv.hupont.hu

A weblap a HuPont.hu weblapszerkesztő használatával született. Tessék, itt egy weblapszerkesztő.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: angol abc - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »